找回密码
 立即注册
搜索
查看: 25|回复: 0

[选必3] Unit 1 Art Learning about language课时练习(解析版)-2022-2023学年高二英语下学期

[复制链接]

9687

主题

224

回帖

8万

积分

管理员

积分
89851
发表于 2025-9-28 06:34:05 | 显示全部楼层 |阅读模式
Unit 1 Learning about Language 课时练习
  • 完成句子。
  • 问题是我完成这件事情的时间。
The problem was to find the right place quickly.
【解析】 was后用动词不定式形式,表示某一特定的行为,并且将来有可能解决。
  • 我主要的目的是指出这件事情的困难。
  • My chief purpose is to point out the difficulties of the matter.
【解析】 is后用不定式,表示某一特定的行为,并且将来有可能实现。
  • 如果我们要继续做朋友,你必须直言不讳。
You must speak out,if we are to remain friends.
【解析】 are后用不定式,表示某一特定的行为,并且将来有可能成为朋友。
  • 那个淘气的男孩应该因为他恶劣的行为受到批评。
  • The naughty boy is to be criticized for his bad behavior.
  • 【解析】 is后面用不定式,表示一次性的行为,而boy和criticize形成逻辑上的被动关系。
  • 这个新娘的工作就是每天回复邮件。
  • The bride’s job is to answer emails every day.
  • 【解析】 is后面接不定式,表示习惯性的动作。
  • 单项选择。
  • Who was the last one         the classroom last night?
  • leaving    B.to leave     C. leave     D.left
  • 【答案】 B
  • 【解析】 题中出现the last后接动词不定式。
  • She hurried home only        her father dead.
  • find    B. finding   C. to find   D. found
  • 【答案】 C
  • 【解析】 only to do表示出乎意料的结果。
  • She advises us          a discussion about it.
  • to have   B. having   C. have    D. had
  • 【答案】 A
  • 【解析】 固定短语advise sb to do sth建议某人做某事。
  • We must guarantee that we        at the school gate at 7 am tomorrow.
  • are to arrive    B arriving  C. to arrive    D. arrived
  • 【答案】 A
  • 【解析】 题目中tomorrow表示将来时,be to do表示将来发生的事情,选择A。
  • A Chinese speech contest is         in the City Library on May 18.
  • to hold   B. to be held   C. holding    D. hold
  • 【答案】 B
  • 【解析】 题目中on May 18.表示将来时,be to do表示将来发生的事情,held与contest为逻辑上的被动关系,选择B。
  • 阅读理解。
Even though a lot of art galleries and museums are free in the UK,many people seldom visit them for fear that they won’t understand the art on display.They are afraid that other visitors may be more knowledgeable and that everyone else there understands what the artworks mean.But this simply isn’t true.Everyone is equal in front of an artwork and there are no wrong answers.
Modern art can be particularly difficult to understand and appreciate but enjoying an artwork is a natural gift.Do you like it or not?Do you want to find out more or not?It is really that simple.
A very well-respected art historian,Ernst Gombrich believed that a viewer completed the artwork,and that part of an artwork’s meaning came from the person viewing it.So,you see—even if you don’t have an art history degree,there really are no wrong answers,as the viewer is completing the artwork.
But there are things you can do to understand and appreciate art a little bit more.When I look at an artwork,I undertake a visual analysis.I look at the formal elements—color,texture,size.Imagine we’re viewing a painting.I look at the color;I look at the brush strokes;I look at what is being described.If you’re looking at artworks in a gallery,read the wall text at the side of the artwork.If staff are present,ask questions.Ask your fellow visitors what they think.Asking questions is the key to understanding more.But above all,have confidence in front of an artwork.If you are appreciating an artwork,then you are the intended viewer and what you think matters.You are the only critic that counts.
1.According to the text,why do people seldom visit museums?
A.Many art museums are free in the UK.
B.They aren’t confident in front of artworks.
C.The artworks there are not completed.
D.They are not interested in artworks.
【答案】 B
【解析】 推理判断题。由第一段第一句可知,尽管在英国有很多美术馆和博物馆都是免费的,但很多人很少去参观,因为他们担心看不懂展出的艺术。从“担心看不懂展出的艺术”可推断出人们在艺术品面前不自信。故选B。
2.What is Ernst Gombrich’s opinion about artworks?
A.Their meanings vary from person to person.
B.Asking questions is the key to understanding them.
C.It takes an art history degree to appreciate them.
D.They need an analysis of color,texture and size.
【答案】 A
【解析】 推理判断题。由第三段第一句可知,Ernst Gombrich认为,观看者完成了艺术品,而艺术品的一部分意义来自观看者。由此可推断出Ernst认为艺术品的意义因人而异。故选A。
3.Where is this text most likely from?
A.A diary.          B.An art magazine.
C.A novel.          D.A science report.
【答案】 B
【解析】 文章出处题。文章全篇在讲艺术,因此,最可能在艺术杂志上看到这篇文章。故选B。
4.What can be the best title for the text?
A.How to Understand Art
B.The Power of Artworks
C.The Road to Modern Art
D.How to Open an Art Gallery
【答案】 A
【解析】 标题归纳题。本文通篇讲艺术,并告诉读者如何欣赏艺术,所以A项符合文意。
  • 完形填空。
A school in Sarajevo is making headlines.The   1   began in September last year.Mirzana Coralic requested the primary school in her neighborhood to   2   her six-year-old son,Zejd,who has a   3   disability.The teacher,Sanela Ljumanovic,accepted almost   4  ,but on the first day of school,she noticed Zejd sitting all by himself,unable to   5   with anyone.
Sanela,determined to find a(n)   6  ,tried developing a few tricks and signs.But a parent of another child   7   a better idea—getting the whole class to   8   sign language along with Zejd.They got a sign language teacher,and three months later,Zejd was happily able to communicate with all his classmates about   9   things like homework and games.
The other kids in the class are quite happy as well.“I   10   to learn Zejd’s language so I can talk to him and other deaf people,” said one of his classmates.Now,sign language is getting quite   11   at the primary school,with kids from other classes   12   to learn as well.It is hoped that it can be   13   as a part of the official course.
“Sign language is great because it   14   communication and also helps children become more   15   to people with disabilities,” said Sanela.
1.A.report          B.message
C.article          D.story
2.A.admit          B.adopt
C.invite          D.defend
3.A.learning          B.speech
C.hearing          D.sight
4.A.conditionally          B.passively
C.personally          D.immediately
5.A.cooperate          B.interact
C.compete          D.stay
6.A.solution          B.explanation
C.theory          D.alternative
7.A.selected          B.imagined
C.presented          D.favored
8.A.enjoy          B.create
C.design          D.learn
9.A.regular          B.formal
C.complex          D.professional
10.A.afford          B.like
C.prepare          D.wait
11.A.popular          B.confusing
C.challenging          D.practical
12.A.failing          B.hesitating
C.trying          D.helping
13.A.described          B.known
C.defined          D.included
14.A.enables          B.shows
C.stresses          D.represents
15.A.polite          B.sensitive
C.adaptable          D.thankful
1.【答案】 D
【解析】 report报告;message信息;article文章;story故事。由文章第一句和后文描述可知,本文讲述了Sarajevo一所学校发生的故事。
  • 【答案】 A
【解析】 admit接收(入学);adopt采纳;invite邀请;defend保卫。根据后文描述可知,因为Zejd有听力障碍,所以Mirzana Coralic请求她所在社区的小学接收她的儿子。
3.【答案】 C
【解析】 learning学习;speech语言;hearing听力;sight视力。根据第三段中“learn Zejd’s language so I can talk to him and other deaf people”可知,Zejd有听力障碍。
4.【答案】 D
【解析】 conditionally有条件地;passively被动地;personally个人地;immediately立刻地。由后文“on the first day of school”可知,Zejd很快就被学校接受了。
5.【答案】 B
【解析】 cooperate合作;interact交流,互动;compete竞争,比赛;stay停留。根据后文的“Zejd was happily able to communicate”可知,Zejd无法和别人交流。
6.【答案】 A
【解析】 solution解决办法;explanation解释;theory理论;alternative替代物。根据前文描述可知,因为Sanela发现Zejd不能和别人交流,于是她决心找一个解决办法。
7.【答案】 C
【解析】 select选择;imagine想象;present提出;favor支持。由空后“a better idea”可知,另一个孩子的家长提出一个更好的主意帮助Zejd。
8.【答案】 D
【解析】 enjoy喜欢;create创造;design设计;learn学习。根据后文的“learn Zejd’s language”可知,家长提议让全班人一起学手语。
9.【答案】 A
【解析】 regular平常的,常规的;formal正式的;complex复杂的;professional职业的。由后文“like homework and games”可知,家庭作业和游戏是平常的事情。
10.【答案】 B
【解析】 afford负担得起;like喜欢;prepare准备;wait等待。根据前文可知,孩子们很开心学习手语,所以一个孩子表示喜欢学习Zejd的手语。
11.【答案】 A
【解析】 popular受欢迎的;confusing令人困惑的;challenging有挑战的;practical实际的。由后文可知,其他班的孩子也学习手语,由此可知,手语在这所小学里变得很受欢迎。
12.【答案】 C
【解析】 fail失败;hesitate犹豫;try尝试;help帮助。因为手语在小学里受欢迎,所以其他班的孩子也开始尝试学习手语。
13.【答案】 D
【解析】 describe描述;know知道;define下定义;include列入……的一部分。由前文描
述可知,因为手语在小学里越来越受欢迎,所以人们希望能把手语作为正式课程的一部分。
14.【答案】 D
【解析】 enable使能够;show展示;stress强调;represent相当于,代表。由孩子们尝试学手语可知,手语意味着沟通。
15.【答案】 C
【解析】 polite礼貌的;sensitive敏感的;adaptable可适应的;thankful感谢的。根据常识可知,学会手语能帮助孩子们更好地适应与残疾人的交流。



您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

Archiver|手机版|小黑屋|5432教案网 ( 蜀ICP备2022024372号-1 |川公网安备51152402000101号 )|网站地图

GMT+8, 2025-11-5 09:00 , Processed in 1.430420 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.5

© 2001-2025 Discuz! Team.

快速回复 返回顶部 返回列表